Turkijos pareigūnai penktadienį pranešė, kad du vaikai ir jų motina mirė suvalgę gatvės maistą populiariame Stambulo turistiniame objekte.
Pranešama, kad Böcekų šeima iš Vokietijos trečiadienį susirgo po to, kai Ortakoy kaimynystėje valgė populiarius gatvės maisto patiekalus pas vietinius pardavėjus.
Jie buvo skubiai nuvežti į ligoninę, bet du trejų ir šešerių metų vaikai mirė nuo įtariamo apsinuodijimo maistu, X sakė Stambulo regiono sveikatos vadovas Abdullah Emre Guneris.
„Šeimos vaikų, 6 ir 3 metų, nepavyko išgelbėti nepaisant visų intervencijų. Motinos ir tėvo gydymas intensyviosios terapijos skyriuje tęsiasi. Mūsų provincijos sveikatos direktoratas pradėjo tyrimą dėl šio incidento”, – pridūrė Emre Guner.
Pasak teisingumo ministro Yilmaz Tunc, kuris penktadienį pasidalijo atnaujinimu X, motina netrukus mirė.
„Stambulo vyriausiosios prokuratūros inicijuotas tyrimas dėl incidento, kai Stambulo viešbutyje apsistojusi keturių asmenų šeima po susirgimo buvo nuvežta į ligoninę su įtarimu apsinuodijimu, o 2 vaikai ir motina mirė, kol tėvo gydymas tebevyksta“, – rašė Tuncas.
Jis sakė, kad reikiami mėginiai buvo paimti iš vietų, kuriose, kaip žinoma, šeima valgė.
Gaukite naujausias nacionalines naujienas
Jei norite gauti naujienų, turinčių įtakos Kanadai ir visam pasauliui, prisiregistruokite gauti naujausių naujienų įspėjimus, kurie jums bus pristatyti jiems įvykus.
„4 šiose vietose budintys ir atsakingi asmenys buvo sulaikyti“, – pridūrė Tuncas.
„Nusikaltimo vietos tyrimo grupių gautos išvados buvo išsiųstos Teismo medicinos tarybai, o ekspertizės… toliau nustatomos galutinė 2 mirusių vaikų ir motinos mirties priežastis“.
Tuncas pareiškė užuojautą šeimos artimiesiems ir linki „greitai pasveikti tėvui, kurio gydymas tebesitęsia“.
Remiantis vietiniais pranešimais, manoma, kad šeima valgė įdarytas midijas, turkišką dešrą ir vištienos tantunį, kuris apibūdinamas kaip smulkiai pjaustyta vištiena, įvyniota į paplotį su daržovėmis. Pranešama, kad jie taip pat valgė kokorecą, kuris yra tradicinis patiekalas, gaminamas iš ant grotelių keptų avienos arba ožkos žarnų.
„Türkiye Daily“ patvirtino, kad atliekant tyrimą buvo sulaikyti keturi žmonės, tarp jų ir įdarytų midijų pardavėjas.
Keturių asmenų šeima lapkričio 9 dieną iš Hamburgo (Vokietija) išvyko atostogų į Stambulą, praneša CNN Türk.
Ekspertai perspėja, kad kai kurie maisto produktai ir gėrimai gali paslėpti kenksmingas bakterijas ir parazitus atostogų metu, todėl gali kilti pavojus susirgti per maistą plintančiomis ligomis.
Keithas Warrineris, Guelfo universiteto maisto saugos profesorius, anksčiau „Global News“ sakė, kad svarbu būti atsargiems atostogaujant šalyje, kurioje maisto ir vandens standartai gali skirtis.
Pasaulio sveikatos organizacija pakartoja šį įspėjimą, patardama keliautojams, norintiems sumažinti susirgimų riziką, vengti tam tikrų maisto produktų ir gėrimų, prieš išvykstant pasitarti su gydytoju ir kartu su visais reikalingais vaistais nešiotis geriamųjų rehidratacijos druskų.
Kitas didelis kaltininkas dėl susirgimo atostogų metu yra valgymas iš maisto pardavėjo, sakė Warrineris.
„Gatvės pardavėjai… realybė yra tokia, kad maistas yra šiltas, todėl daugėja ligų sukėlėjų“, – sakė jis.
Jei apsinuodijote maistu, Health Canada teigia, kad dažniausiai pasireiškiantys simptomai yra pykinimas, vėmimas, viduriavimas, karščiavimas, šaltkrėtis, skrandžio skausmas ir mėšlungis. Šie simptomai gali pasireikšti per kelias valandas po užteršto maisto vartojimo, o kartais ir po kelių dienų ar net savaičių.
— Su failais iš „Global News“.
© 2025 Global News, Corus Entertainment Inc. padalinys.